Kindercatechese

Voor wie en wat doen we ….

Binnen onze parochie zijn enkele clubjes actief, waar kinderen komen die de eerste H. Communie gaan doen of  gedaan hebben.
1x per maand komen de kinderen bij elkaar om naar een Bijbelverhaal te luisteren, liedjes te zingen en gezellig met elkaar te knutselen.
Spelenderwijs komen zij in contact met het geloof. De tijd van het kerkelijk jaar is de leidraad voor de keuze van het thema van deze middag.
Zuster Irma gaat dit jaar verder met groep 1 en 2 en mevrouw Bistervels zal het programma met de communicanten (groep 3) doen. Op het eind van het jaar staat een geweldige speurtocht in de kloostertuin op het programma.
Tevens is zuster Irma met deze kinderen ook heel actief bij de Kerstviering “Kindeke wiegen” voor de allerjongsten op kerstavond.

Aan het begin van het schooljaar worden de ouders van de groepen 4 van alle basisscholen in Venray geïnformeerd op de informatieavond.
Maar dat kan natuurlijk het hele jaar door. De meeste kinderen blijven komen totdat ze naar het voortgezet onderwijs gaan. We hebben binnen onze parochie 3 groepen.

In oktober starten de kinderen weer en aanmeldingen zijn altijd mogelijk via mw. Bistervels Ook de kinderen die de communie doen kunnen zich aanmelden, maar ook al zit je in een hogere groep dan ben je van harte welkom.  Maximaal 15 kinderen kunnen in één groep.

De groep van de communicanten wordt bekend gemaakt zodra er genoeg kinderen zich hebben aan gemeld. Heeft uw kind interesse om mee te doen, dan kunt u hem of haar daarvoor opgeven via ansbistervels@ziggo.nl

Het formulier hiervoor kunt u hier downloaden: 
Aanmeldformulier kindercatechese 2019 (in word-formaat)
Aanmeldformulier kindercatechese 2019(in pdf-formaat)

Contactpersoon voor de organisatie:
mw. A.Bistervels-de Deckere, Notarisberg 2, 5801 HM, Venray,
tel. 584238       email:ansbistervels@ziggo.nl

Zie ook het bericht van 2 oktober inzake kinderkatechese

Terug naar activiteiten