Voorbereiding H.Communie 2019

De eerste H. Communie in 2019 is op 26 mei om 11:30 uur in de Petrus’Bandenkerk (Grote Kerk) voor kinderen van de Klimboom, Kruudwis, de Petrus’Bandenschool en de Montessorischool. 

Voor wie én wat doen we…

Tijdens de informatieavond vertelt kapelaan Marthoma de ouders hoe hij zijn lessen op school verzorgt. Het kind en zijn/ haar ontwikkeling staat hierbij centraal. De les probeert hij zo kind vriendelijk te geven. En over de betekenis van de Eerste H. Communie.

De kinderen krijgen een klapper waarin het communieproject zit, dit om de  ouders de gelegenheid te geven zelf ook aanvullingen te kunnen toevoegen.
Namens de kerkbestuur is er een persoon aanwezig om informatie te geven over het kerkbestuur, de vele vrijwilligers en hun taken. Dit is mevrouw Germaine Verbruggen-Janssens
Mw. Miranda Lutters stelt een werkgroep samen van contactouders, die tot na de communie bij elkaar komen. Hierin participeert van elke school 1 ouder.

Dit jaar starten we met een nieuwe opzet waarin we het kind centraal stellen en zelf veel laten maken en doen. Hierbij krijgen ze ondersteuning van ouders.

Naast ge maandelijkse gezinsvieringen, welke op de 2de zondag van de maand zijn worden er 2 extra momenten ingepland en wel op 9 december en 14 april, waar de communicanten met een gezamenlijke activiteit bezig zullen zijn en samen de gezinsviering beleven.

Contactpersoon communie is; mw. Miranda Lutters, zij wordt hierbij ondersteund door mw. Ans Bistervels-de Deckere

Contactpersoon catechese vanuit het kerkbestuur is:
mw. Germaine Verbruggen – Janssens

U kunt hier de formulieren downloaden door op onderstaande link te klikken:

Aanmeldingsformulier Communie 2019 (in word-formaat)

Aanmeldingsformulier Communie 2019 (in pdf-formaat)

Communicanten kunnen ook deelnemen aan  de kindercatechese. Voor meer informatie hierover zie de pagina over kindercatechese.

aanmelding communiecatechese 2019 (word-formaat)

aanmelding communiecatechese 2019 pdf-formaat)

Klik hier voor het Programma kindercatechese 

 

 Terug naar activiteiten