Venraynaar Piet van der Mark (88) gedecoreerd

Venraynaar Piet van der Mark (88) is dinsdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Locoburgemeester Jan Loonen speldde hem het lintje op tijdens de jaarvergadering van het bestuur van de Sint Petrus’ Bandenkerk in aanwezigheid van familie en vrienden.

Piet van der Mark krijgt de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet als handige klusjesman voor tal van organisaties. Van der Mark is een duizendpoot op wie nooit tevergeefs een beroep wordt gedaan. Ruim 21 jaar doet hij al allerlei onderhoudswerk in de Sint Petrus ‘Bandenkerk en heeft daarmee een grote bijdrage geleverd aan het behoud van het gebouw.

Daarnaast zet hij zijn talenten ook in bij de Stichting Algemene Hulpdienst, waar hij veel mensen geholpen heeft met klussen in en rondom huis. Behalve voor praktische hulp kunnen de mensen ook altijd bij hem terecht voor een praatje, wat soms nog veel belangrijker is.

Ook het Venrays Museum, de VVV, EVA Vrouwencentrum Venray, peuterspeelzaal Hubenhof in Veltum en wijkgebouw ’t Stekske in Landweert doen al jaren een beroep op Piet. Voor deze organisaties is zijn hulp onmisbaar omdat ze geen geld hebben voor professionele krachten voor de vele kleine, maar soms ook grotere klussen.

Bijzonder is ook dat Piet van der Mark met een aantal ouderen die dat zelf niet meer kunnen het graf van hun dierbaren op begraafplaats Boschhuizen bezoekt. Piet van der Mark doet alles met een grote passie en betrokkenheid en is als vrijwilliger een voorbeeld voor velen.

Een felicitatie met een koninklijke onderscheiding heeft hij echt verdiend.
Proficiat Piet.